Office365 – InPlace eDiscovery

Av 20 januari, 2014Office 365

Förr eller senare händer det…ett eller flera meddelanden har oförklarligt försvunnit från inkorgen. Eller så har någon helt enkelt bara ångrat sin radering av meddelanden och kommit på det ett par dagar efter att ha tömt den egna papperskorgen. Det är då In-Place eDiscovery kommer in….funktionen finns i Office365 (vid rätt prenumeration) och på OnPrem alternativet….oavsett version fungerar de likvärdiga.

InPlace eDiscovery är en av många verktyg för hantering av efterlevnad…där fokus ligger på att filtrera ut meddelanden för att återställa, dessa eller för att blockera eventuell spridning av företagskritisk information (även kallad LegalHold). I version 2013 har denna funktion blivit mycket vassare och tillåter nu direktnedladdning av den framsökta informationen i .pst format.

e-data-recovery-resultEn sökning startar du direkt i admin portalen, du kan specificera objekttyp, datumspann och profil sen är det bara att invänta sökresultatet.

Informationen du sökt fram läggs i en specialbox som rymmer 50GB…tills du själv raderar denna. Har du behövt använda denna funktion någon gång? 

Svara