Office 365 – 22 kontor, 600 användare, en it kille

Av 26 oktober, 2013Office 365

Under de senaste 3 åren har ett skifte påbörjats på hur en IT-infrastruktur skall/kan/kommer att se ut. Detta beror på ett antal områden som utvecklats radikalt och gjorts prismässigt tillgänglig för företag och privatpersoner. De som är i min bransch vet hur det var på den tiden då NT servrar var herre på täppen jämfört med dagens Server 2012 ;-) Med varje OS skifte effektiviserades drift och underhåll tack vare nya funktioner inom administration och automation. Med nya operativsystem är det inte bara ny teknik man får utan också utmaningen att ta till sig och använda den nya tekniken och delvis frångå den gamla traditionella för att få ner IT-kostnad….sen är det inte alltid bra att hoppa på första tåget…lika mycket som det inte är så smart att invänta det sista vilket är fallet med all de som kommer att akutbyta sina Windows XP klienter under våren 2014 då all support upphör…vilket förvandlar användandet till ”rysk roulette”.

Dagens moderna struktur kräver mer av våra servrar, it-hallar och it-support …vilket gör att molntjänster som Office365 blir attraktiva. Genom att ta bort serverbehovet och kostnaden för dess drift- och underhåll kan den teknisk administrativa bördan minskas med upp emot 80%…den enda ”nackdelen” är att du får delvis släppa kontrollen. I gengäld får du hög säkerhet, redundans, tillgänglighet och kompatibiltet och slipper tänka på uppgraderingar, backup, arkivering, lagringsutrymme. Du blir dock inte av med de vardagliga administrativa arbeten som nyregistreringar, lösenordbyten och eventuell helpdesk till användare.

office-365-fasttrack

 Blev du nyfiken? Kolla igenom Fasttrack som ger en hint om man som behöver göras….tyvärr gäller den endast om allting går perfekt till vilket det inte alltid gör så ha en konsult som kan i närheten om du inte kan riskera att din mejl försvinner i några dagar ;-) Även om några av dina servrar blir överflödiga måste din infrastruktur vara i gott skick…med hjälp av OnRamp kan du kolla om du uppfyller grundläggande behovet för att gå med i cloud sfären…vilket inte är så självklart som man kan tro. 

Svara