Mobil revolution

Av 24 mars, 2013Internet

Mobilsurfet kommer att öka med 1000% till 2015, Ebay ökade sim omsättning 14ggr efter att sidan anpassats till mobiler. Butikspersonalen (lokal kunskap) ersätts av videopresentationer, recensioner och rekommendationer online. 54% 2010 22%) av svenskarna använder mobilt internet….det är ingen tvekan om att mobilitet är stort och kommer att bli större. För att få en bra genomslagskraft på sin sida gäller det att veta om och använda tekniken som draghjälp. Sökmotoroptimering börjar tappa betydelse och responsiv design och meningsfullt innehåll tar över.

reader-ends-1-july

Redan idag finns det flera tecken på ett skifte på hur vi surfar och samlar in data…Google har redan noterat en nedgång på användning av deras Google Reader tjänst som kommer att stängas ner  innan sommaren. Reader är en funktion som nyttjar sidors stöd för RSS, om du inte vet vad det är kan du klicka här för att se det irl.

Statistik tagen från denna blogg visar att närmare 50% av läsarna använder mobila enheter och att skärmupplösningarna varierar kraftigt vilket gör att din sida redan idag behöver vara förberedd för annat än den stationära datorn vilket är ännu viktigare om du vill avsluta dina affärer online.

Svara