Kryptera dina e-postmeddelanden i Outlook

Av 21 december, 2016 februari 28th, 2017 Azure, Exchange, Office 365, Säkerhet

Med rätt abonnemang i Office 365 har du allt för att börja kommunicera med krypterade meddelanden. Om din plan inte inkluderar kryptering så kostar tillägget knappt 16:-/månad/användare…då får du hela Azure Rights Management paketet på köpet som också inkluderar SharePoint.

Om du har följt mitt tidigare inlägg om hur du aktiverar Azure Rights Management för din tenant är det viktigt att komma ihåg att det behöver gå ett par timmar (oftast 8+ timmar) innan tjänsten är aktiverad så att du kan applicera regelverket som detta inlägg handlar om.

Nedan steg kräver åtkomst till Admin Center!

exchange-admin-center

Börja med att skapa en ny regel som finns tillgänglig under “E-postflöde”

admin-center-ny-regel

 

Ge regeln ett namn och tala om när du vill att den skall aktiveras. I mitt exempel vill jag att regeln skall ta en titt i meddelanderubriken efter orden Konfidentiellt eller Privat

irm-rubrik-regel

Nästa steg är att aktivera kryptering då ovan ord hittas i meddelandet

irm-regel-aktivera-kryptering

Om du inte får lov att spara din regel beror det med all sannolikhet på att det har gått för lite tid från det att du aktiverade all relaterade tjänster…då får du upp nedan meddelande. Kontrollera dina licenser och aktivera tjänsterna för att kunna fortsätta.

felmeddelande-irm-ej-aktiv

Det gäller att komma ihåg att mottagande parten också behöver konfigureras för dekryptering av meddelanden. Även klienter som t.ex. mobiltelefoner kan behöva ytterligare program för att hantera krypterade meddelanden. Man kan också tillämpa upplåsning via tillfälliga lösenord dock är tidsramen för att läsa meddelandet orimligt kort så det får finnas väldigt bra skäl till att använda denna funktion.

Svara