Korrigera tidstämpeln på din hemsida

Av 2 april, 2016Server, Snabbtips

Om du som jag schemalägger inlägg på din hemsida eller blogg är det av stor vikt att servertiden matchar den tidszon du befinner dig. Om klockslag eller sättet att tolka tiden skiljer sig från din egen blir inlägg publicerade vid fel tidpunkter vilket gör att du missar viktiga läsare. Om du har märkt att dina publiceringar är försenade eller inte publiceras alls kan det vara god idé att kolla dina tidsinställningar.

Börja med att kolla befintliga inställningar. Enklast gör du I att skapa en ny fil med ändelsen .php, t.ex. checktimezone.php där du skriver in nedan kodrad. Ladda sedan upp filen till din hemsida och läs in filen i din webbläsare genom att ange filens namn i slutet av din ordinarie adress, t.ex. https://blog.lentzit.com/checktimezone.php

check-php-settings

Resultatet du kommer att se är en vy som visar alla inställningar, däribland också datum och tid. Det kommer att se ut ungefär som nedan bild. Det kan skilja något beroende på din PHP version samt vilka aktiva moduler du har. Leta efter ord som Date och Time

check-php-current-settings

 

Nuvarande inställningar (ovan bild) innebär att klockan kommer att vara 2 timmars förskjuten. Vilket gör att publiceringar och annat tidsrelaterat innehåll kommer att påverkas.

För att fixa rätt tidstämpel behöver du bara leta upp din .htacess fil. Om du inte har någon än är det bara att skapa den, var noga med att sätta en . (punkt) framför filnamnet och skriv in nedan textrad. det går utmärkt att sätta raden övers om du redan har befintliga inställningar i din .htaccess fil.

set-timezone

 

 

 

 

 

Spara dina ändringar och ta en ny titt på dina tidsinställningar med hjälp av infofilen du skapade tidigare. Dina inställningar borde nu återspegla Europe/Stockholm som tidzon. som visas i nedan bild.

set-timezone-after-change

Detta knep fungerar på de flesta servrar oavsett om du har din hemsida på en delad miljö eller en egen server. Denna inställning är ännu viktigare om du har ett faktureringssystem eller kanske en shoppingsida där tidsstämplar är viktiga.

Svara