Jailbreaka din iPhone med version 4.2.1

Av 16 februari, 2011iPhone, Tester

Anledningarna till att jailbreaka sin iPhone minskar för varje uppdatering av den men det är fortfarande en hel del knepiga  lås satta av Apple som jag som användare vill ha.

Ta bara en så enkel sak som en ”homescreen” som visar kommande händelser eller kanske ett rss-flöde, kanske ett unikt tema som du gillar eller varför inte göra om din iPhone till en trådlös accesspunkt….allt detta går inte utan att jailbreaka.

När en ny uppdatering har släppts kan det dröja ett bra tag innan man återigen kan låsa upp sin telefon för program som inte kommer från Apple Market…det gäller att ha is i magen för man vet aldrig om det går att låsa upp telefonen efter uppgraderingen. Det är alltså viktigt att läsa på vad som gäller.

Innan du fortsätter läsa passar jag på att nämna att du såklart bör göra en fullständig backup så att du inte förlorar något och lätt kan återställa din iPhone om du vill/behöver göra så! Läs mer om hur du gör på mjukvara.se/backup!

När man pratar om ”jailbreak”  låser du alltså upp din telefon för använding av program som kommer från andra marknadskanaler där de säljs program som av någon anledning ej får vara med i Apple´s AppStore. En annan typ av upplåsning är att du tar bort låsningen till din operatör (s.k. ”unlocking”) så att du kan sätta i ett Telia-kort i din TRE-mobil.

Greenpois0n låser alltså upp för tredjepartappar och andra låsta funktioner, det är enkelt och kräver inga programmeringskunskaper…även om det är långt ifrån det där ökända ”1-click jailbreak” på 3GS tiden :-)

Min anledning att jailbreaka var att få en fullt fungerande TV-out funktion då jag skall utbilda i att använda iPhone…istället för att köra med en dokumentkamera kan man nu koppla in kompositsladdarna och då även se alla menyer och ikoner vilket ej går i iPhones orginalutförande…superkorkat verkligen.

Kommentera detta inlägg