Enkel fildelning och säkerhetskopiering

Väldigt många av oss skapar dokument, laddar hem information och vill gärna dela med oss av utvalda delar….tekniken finns och den är enklare än någonsin.

I letandet efter en molnbaserad backuplösning råkade jag på Dropbox, en onlinetjänst som säkerhetskopierar dina filer och samtidigt  ger möjligheten till utdelning…2GB får du gratis!

Dropbox kan skötas lokalt i datorn med hjälp av en klient som installeras eller också via ett webgränssnitt som ingår i tjänsten. När du installerar klienten skapas det en dedikerad mapp (du kan även peka ut en egen) som tjänsten kopplas till. Allt som läggs där i säkerhetskopieras och görs tillgängligt via tjänstens webgränssnitt.

dropbox-local

När du installerar klienten skapas det en dedikerad mapp (du kan även peka ut en egen) som tjänsten kopplas till. Allt som läggs där i säkerhetskopieras och görs tillgängligt via tjänstens webgränssnitt. Inställningarna är få och tjänsten i övrigt är lättanvänd.

dropbox-web

Via webben kan du komma åt dina filer som hålls aktuella automatisk, du kan även dela med dig av delar av information via en utdelningsfunktion.

Tyvärr är tjänsten dyr om man behöver mycket utrymme…men klarar man sig med de 2GB som man får gratis kan du snabbt dela med dig av information till andra utan att belasta din egen server eller internetanslutning.

Produktlänk: http://www.getdropbox.com
Avancerad användning av Dropbox: http://wiki.getdropbox.com/TipsAndTricks

Liknande tjänster: iDrive, ElephantDrive, Diino

Svara