Edge – mobilen med två baksidor

Av 30 maj, 2015Android, Mobilt

Det tog ett par år för Google innan saker å ting föll på plats och det är en bit kvar…vilket kommande Android M kommer att ta. Utvecklingen kring mobil hårdvara går i rasande fart och våra mobila enheter sätter nya rekord för varje modell och ligger nästan i par med en några år gammal bärbar dator. Det enda som inte riktigt hänger med är batteriutvecklingen…mer Power kräver mer ström vilket man uppnår genom bättre batterier, snabbare laddtider och såklart mjukvara som ser till att ”snooza” apparna ordentligt…vilket Doze kommer att vara startskottet för i Android M. Med måttligt användande i hyfsade mottagningsförhållanden maxar jag omkring 15 timmars drift. Snabbladdningen är dock riktigt bra och det blir smidigt att ladda om man nyttjar trådlös teknik.

Nya Samsung Galaxy S6 med extranamnet Edge har varit på tapeten ett tag nu och när jag håller mobilen i handen känns både design och form väldigt framåt. Lillasyster som ”bara” heter Galaxy S6 ståtar med samma specifikationer men saknar skärmens futuristiska kanter. Tar man en närmare titt på båda så har Edge en finare finish på alla laserkurna detaljer. Hela mobilen är i metall och glas och känns mycket lätt och kanske lite kantig på sidorna.

samsung-wireless-charger

 

 

Edge är snygg och jag njuter av att både hålla i och ”känna” formerna då man håller mobilen. Mobilens rundade kanter kan för en kort stund få en att tro att framsidan är baksidan. Alla moment i mobilen är snabba, allt från att starta mobilen till att starta upp appar, leta nätverk, ta kort, ladda ner filer går snabbt och utan lagg. En del av flytet är säkert Googles Lollipop förtjänst dock är hårdvaran ingen att skämmas för. Näst efter design och materialvalet är det kameran som sticker ut med sin snabbstart och ett ljusinsläppsvärde på 1.9 vilket ger bättre kort i ljusfattiga miljöer. Jag har även använt selektiv fokus en hel del och kan bara säga att det funkar helt suveränt. Bilderna blir detaljrika, klara och naturtrogna. Att kombinera den vanliga kameran med ett EyeFi kort så att alla bilder synkroniseras till mobilen är en sak jag verkligen rekommenderar. Skärmen är en av de bästa.

 

 

Med luren medföljer ett par hörlurar som ser ut och låter helt OK även om formen på pluggarna kräver tillvänjning. Edge har direkt stöd för trådlös laddning enligt QI standarden. Köper du originalet får du lägga en 500-hundring…på Ebay finns det dock ett enorm större och billigare utbud för halva summan. Beställer du från China ingår frakten! Med tanke på att Edge kostar som 2 hyfsade kontorsdatorer är det inte annat än väntat att den är grym på alla sätt och presterar som den gör. Vill du inte lägga pengarna kontant är ett väl avstämt abonnemang ett alternativ…denna mobil kommer definitivt att vara grym under hela abonnemangsperioden!

 

En snabb för och emot

galaxy-edge-plus-minus 

Svara