DCOM fel i SharePoint On Premises

Av 27 juni, 2016 januari 6th, 2017 Server, SharePoint

Även om många väljer molnet idag finns det ett antal som inte kan välja det spåret då molnet inte alltid kan lira med andra lokala system, inte utan så pass mycket utvecklingen att det lönar sig för kunden iaf…som konsult gillar jag annars denna typ av utmaningar ;-)

Några av min uppdrag omfattar Onprem installationer och det traditionella felloggarna man får arbeta bort i uppstarten. En installation av en SharePoint  2013 Foundation (den sista i sitt slag) går relativt fort och är till större delen automatiserad men det är en hel del arbete kvar innan installationen kan tas i drift och fungera som väntat.

 

En av de första felloggar som man möts av är en felregistrerad DCOM modul som helt enkelt inte har tillräckliga behörigheter, något som enkelt kan och måste åtgärdas manuellt.

eventlog-10016

Som administratör kan du starta registret och leta upp ned nyckel för att tilldela den de korrekta behörigheterna. Du kan behöva sätta en ny ägare under advanced! Nedan bild visar hur den korrekta behörigheten skall se ut.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\{000C101C-0000-0000-C000-000000000046}]

event-10016-dcom-registry

Om du inte kan ändra behörigheten för objketet i ovan bild måste ägaren bytas till objektet (se nedan bild)

dcom-permission-object-owner

Efter ovan ändringar är det bara att starta om servern så att relaterade tjänster starta upp med korrekta behörigheter. Kontrollera så att loggen är tom på EventID 10016 och börja felsökning av nästa ;-)

 

Svara