Anpassa din SharePoint mall

Alla standardinstallationer av SharePoint 2013 OnPrem använder den klassiska blåvita Seattle-mallen som formaterar sidor och webbdelar. I den mallen finns också en parameter som bestämmer vad som visas i Topmenyn som idag innehåller Nyhetsfeed, OneDrive och Webbplatser.

onprem-sp-only

 

Om man inte har för avsikt att använda dessa funktioner kan man lika gärna avlägsna dem. Man kan använd en kodsnutt som läggs in på varje sida som du inte vill se topmenyn på…

onprem-no-topmenu-script

… eller redigera bort en rad i .master filen för att ta bort toppmenyn från alla sidor. För att utföra momentet behöver du SharePoint Designer som du ansluter till din SharePoint sida! Gå till vyn som visar alla Master sidor och skapa en ny tom .master sida! Seattle mallen innehåller över 500 rader kod, det är enkelt att förstöra så jobba aldrig direkt i originalet utan kopiera koden eller hela allt innehåll om ifall att det går åt skogen!

onprem-spd-mastepage

Gå in i .master mallen som din sida bygger sitt utseende på och kopiera alla rader till minnet. Stäng sedan sidan och klistra in alla rader i en ny .master fil. Leta upp och radera rad 87 i den nya filen och spara din ändring.

onprem-sp-master-edit

Filen bör se ut enligt nedan efter redigeringen

onprem-sp-master-after-edit

Spara all dina ändringar och 1.definiera filen som en anpassad (set as custom) .master fil och använd den som 2.standard (set as default)

onprem-sp-master-custom-default

 

Alla din sidor och undersidor inom webbplatsen visas nu utan toppmeny. Om något går snett eller inte visas korrekt kan du enkelt skifta tillbaka till ditt original som vi lämnade orörd!

onprem-no-topmenu

 

 

 

 

 

 

Visst hade det varit smidigare men en på/av knapp vilket man skapat i SharePoint Online men för OnPrem är det ovan som gäller

topmenu-no-show

Svara