Använd iPad i jobbet (del3)

Som ni har märkt går det att ha surfplattan till en hel del annat än att slösurfa på :-) I del 1 handlade det om grundfunktionerna, i del 2 belystes kommunktion och denna gång skall det handla om presentation….a lá Power Point. Du skall få svar på vad du behöver för att genomföra en professional presentation med din padda!

Till att börja med behöver du en iPad ;-)…precis som en dator kan en iPad kopplas till en projektor för att spegla dess skärm. Den absolut mest förekommande anslutningen är idag VGA men det finns även HDMI kontakt till iPad…nedan visas den förstnämda!

Innan du kan visa dina presentationer behöver du ett program som kan visa dina surt förvärvade Power Point presentationer….Keynote är Apples svar på Microsoft Power Point som har stöd för visning och redigering. Programmet köper du direkt i Ipad via Appstore för 75:- spänn (finns på svenska). Med ovan prylar är du igång och kan starta dina presentationer, i del 1 förklarar visar jag hur du får du får dina presentationer in i Keynote utan att blanda in iTunes eller iCloud. Om du fortsätter att läsa får du reda på hur du professionellt och trådlöst kan bläddra fram dina bilder så slipper du gå fram till plattan varje gång du vill byta bild.

Det finns idag inget praktisk sätt att trådlöst bläddra fram bilder om du inte har en iPhone…så det är bara att sticka ut å köpa en. Gå sedan till Appstore och leta fram Keynote Remote för 7:-. Programmet paras ihop via trådlöst och blåtand till iPad och blir sedan en alldeles fantastisk fjärkontroll.

Din iPad blir din medhjälpare som ger dig en tidsöversikt och en titt på nästakommande bild…precis vad man behöver för att bli en professionell presentatör! Det krävs dock som vanligt en del inlärning och prep för att få det att fungera…din belöning blir att du får ett lätt, kraftfullt, smidigt och imponerande (för andra) sätt att visa dina presenationer, det borde väl ändå räcka som motivation att sätta igång!

 

 

Svara