Akismet håller din hemsida ren

Av 21 februari, 2017Säkerhet, Wordpress

En del av att driva en blog eller hemsida är att ge läsarna möjligheten att engera sig genom att tillåta dem att kommentera på dina inlägg. Påhittiga personer utnyttjar denna källa till engagemang till att publicera skräp i form av helt ovidkommande kommentarer. Dessa skräpkommentarer innehåller i sin tur länkar till landningssidor som inte har någon relation till det du marknadsföra ;-)

Oavsett vilken platform du har så finns det olika tekniker för att säkerställa att kommentaren kommer från en ”äkta” källa. Om du har WordPress i botten så kan du enkelt implementera Akismet eller Captcha via olika tillägg!

Akismet

medföljer i alla installationer av WordPress om du laddat ner filern själv från WP-portalen. Du kan se och aktivera tillägget i WP-panelen. För att det skall fungera måste du skapa ett kostnadsfritt konto och tala om vilka addresser du vill skydda från skräpiga kommentarer. Du kan också globalt i hela sidan stänga av alla kommentarsmöjligheter via ett praktiskt tillägg!

 

Registrering av ett akismet-konto ger tillgång till den viktiga API-nyckeln som är unik för dig och aktiverar skyddet på din sida.

När konto är klart och bekräftat kan du aktivera tillägget i din WordPress och aktivera skyddet med hjälp av den unika nyckeln!

En stor fördel med att använda Akismet är att den är helt osynlig för användaren och helt underhållsfritt för administratören när installationen är genomförd.

Alternativet är reCaptcha som kräver interaktion där användaren måste ”bevisa” att han/hon inte är en (ro)bot. Du har med säkerhet sett och använt nedan function som oftast hittas i online formulär. reCaptcha installeras som tilägg och skyddar sedan automatisk mot irriterande botinlägg. reCaptcha använder modern teknik och har en helt transparent lösning på gang…så hall utkik efter den om du tycker att den är vad du vill ha!

Nu har du gjort vad du kan för att förhindra skräpiga kommentarer på dina formulär, inlägg och produktsidor.

 

Svara