Windows 7 – får mig att längta till hösten

Av 30 januari, 2009Internet, Tester, Windows

Har Microsoft tagit sitt förnuft tillfånga och lyssnat på all kritik? Eller råkar det bara vara så att det inte går att släppa ett nytt  fungerande OS varje gång? Windows 7 är i alla fall vad Vista borde ha varit, snabb, stabil och snygg…..och detta redan nu i BETA stadiet.

windows7-beta

Det som syns direkt är det förfinade gränssnittet, Aero har putsats till och kräver inte något värsting grafikkort för att visa sig vad den går för. Installation är föredömlig (vistalikt) och snabb, all hårdvara hittas utan problem (även senaste N Wifi-kortet).  Windows 7 känns allmännt snabbare och mer optimerad än Vista. Utforskaren har fått en ny gruppering i vänstra meny som man behöver vänja sig vid och hanteringen av nätverksanslutningar (wifi och vpn) har gjorts enklare. Trådlösa anslutningar är numera en dröm att skifta mellan utan strul, inga fler omstarter och/eller reparattioner.

windows7-beta-2

Släppdatum är satt till någon gång i slutet av detta år, Beta versionen lovar mycket och den färdiga versionen blir rena dödsstöten för dagens Vista och troligen orsaken till att Microsoft får tillbaka sina förlorade andelar av Windows-marknaden.

Tips! Ladda hem BETA-versionen och installera den på en gammal dator…du kommer att bli förvånad över hur väl den spinner på en P4 2,4Ghz med 1GB ram :-)

Artikel på IDG.se: http://www.idg.se/2.1085/1.209903/darfor-ska-du-satsa-pa-windows-7–overlagset-bade-xp-och-vista