Trådlös åtkomst till mobilen

Av 2 januari, 2012Android, Media, Mobilt, Tester

Hur gör du för att snabbt komma åt dina bilder på mobilen från datorn? Har du provat den trådlösa varianten…om inte så gör det..det är enklare än du tror! Jag har testat 2 lösningar för att komma åt mobilens innehåll via det trådlösa nätverket vilket ibland kan vara enda sättet då man ju inte alltid har kabel med sig. Notera att nedan funktioner endast är möjlig på en Android mobil!

Den första lösningen heter Kies Air och finns inbyggd i alla Samsungmobiler och surfplattor som har Android i sig. Programmet startas i mobilen medan den är ansluten till ditt trådlösa nätverk. Väl startad och ansluten visas en adress på skärmen som du kan ”surfa” till från din dator som måste vara ansluten till samma trådlösa nätverk. För att utnyttja alla funktioner måste du ha Java installerad.

När du försöker att ansluta till mobilen blir du tillfrågad om du vill tillåta det, här måste du manuellt svara ja för att din dator skall tillåtas att komma åt din mobil information…av säkerhetsskäl såklart!

Om du inte har en Samsung mobil eller platta kan du ordna en liknande funktion med hjälp av en app som heter AirDroid som kan laddas ner gratis från Android Market. När du installerat programmet i mobilen klickar du igång det och kan se den adress som du ombeds att mata in på din dators internetläsare.

airdroid-mobile-remote

Båda appar ger snabb och trådlös åtkomst till din mobils innehåll, du kan enkelt ladda upp din favorit musik, och välja din favvo låt till ringsignal. Hela ditt bildbibliotek är såklart också tillgängligt. Du kommer också åt mobilens samtalsloggar, kontakter,filer och sms funktion så att du kan sms:a vi datorn eller surfplattan…..enkelt och smart!

 

Kommentera detta inlägg