(Mini) Surfplatta ersätter datorn

Av 2 november, 2011 Internet, Mobilt, Surfplattor

I It och Media branschen  finns det en hel del tillverkare och lite då och då kommer dessa med en häftig innovation som de sedan lever på ett tag. När Apple kom ut med sin iPhone påverkade de hela mobilbranschen och dess användare men det var ett tag sedan de skakade om med innovationer och får sig f.n. se sig temporärt slagna på innovationssidan av bl.a. Acer, Asus och Samsung som passar på att ta marknadsandelar.

Samsung´s senaste skapelse som lyssnar till namnet Galaxy Note är en sådan där lagom stor mobil (eller också mindre surfplatta) som passar in i kategorin handburna datorer…lite större än mobilen men klart mindre än både surfplatta och bärbar dator… denna gång även med “stylus”, -klockrent. Ihop med ett tangentbord klarar den enkelt av de saker som de flesta gör med en stor och klumpig dator, nämligen mejla, surfa, bankärenden, komma åt filer på företaget via VPN, enklare dokumentredigering och presentationer.

 

Galaxy Note har med sina 5.3 tum en helt “egen” storlek  och kan hanteras med vanlig touch och s.k. S-Pen styluspenna vilket gör att dina anteckningar och meddelanden kan få den personliga touch du annars bara kan återge på vanligt papper. Nedan teckning är handritad med Notes´s egna styluspenna.

Galaxy Note har ej kommit ut i handeln än men lär finnas att köpa lagom till julhandeln (hoppas jag)…jag återkommer med ett utförligt test då jag klämt på den ordentligt!

Inlägget är sponsrat av Samsung.

Svara