Stor mediaspelare i litet format

Av 6 september, 2010Konsol, Media, Tester

Jag har sedan ett tag tillbaka försökt att hitta en mediaspelare som inte är tokdyr men har allt jag behöver och tror faktiskt jag hittat den :-) Fram tills nu bestod media(spels)beståndet av en Sony Bravia med DLNA  och en PS3:a som fick hoppa in och dubbla som mediaspelare med ett fullt godkännt mediastöd (för att vara en spelkonsol) och såklart Bluerayspelare. All mediamaterial streamades direkt från min NAS . Tyvärr krävs det dock en hel del mixtrande med högupplöst material och anpassade konverteringar  för att fungera och såklart även undertexterna är ett evigt pyssel.

Sagt å gjort, en Xtreamer SideWinder köptes in….superliten och helt tyst (jag valde kylflänsar istället för fläkt för 100:- extra).  Man behöver inte sätta in en hårddisk men jag plockade 500 giggaren från PS3:an vilket gör att användningsområdet ökar rejält då Xtreamern då kan agera som web,nas och ftp server. Som tillbehör köptes också HDMI-kabel och trådlös antenn som är en usb-dongle med stöd för N-nätverk..slutnota 1900:- inkl frakt och pf. (och supersnabb leverans)

Det klurigaste momentet var att montera hårddisken, resten var rena barnleken att komma igång med. Menyerna är på svenska och enkla att förstå…, några minuter senare var både hårddisken monterad, formaterad och mjukvaran uppgraderad till senaste version 2.4 :-)

De första dygnet användes för att kopiera över bioarkivet till den interna hårddisken….det gick t.o.m. att titta på HD-film utan störningar under pågående kopiering. I förpackningen medföljer också en fjärrkontroll som ser lite ynklig ut och vars knappar känns svampiga men fungerar som den skulle. Hade varit på sin plats att åtminstone erbjuda en fjärr i bättre kvalite och material som självaste enheten.

Överlag är Xtreamern än riktigt grym liten enhet som spelade upp allt jag testat . Åtminstone enheten känns gedigen och välbyggd. Mycket mediaspelare för pengarna helt enkelt som helt klart konkurerar med XBMC och den idag så populära  ION-plattform som säljs av bl.a. AS Rock för mer än dubbelt så mycket slantar.

Delta i diskussionen 3 kommentarer

Kommentera detta inlägg