Spela HD-film på din iPhone

Av 18 april, 2011iPhone, Program, Tester

Du läste rätt, för dig som inte fick ladda ner VLC Server-appen eller inte vill eller kan ”jailbreaka” kommer här ett test på en vanlig app som via din dator skickar filmen ”on the fly” konverterad å klar till din iPhone som glatt spelar upp i en sällan skådad kvalitet.

Appen heter Air Video och består av ett program som installeras på din dator (mac eller pc) och en app som du installerar från AppStore, prova på versionen ger dig tillgång till 4 filmer….fullversionen för 22:-skr visar rubbet.

Ovan bild visar uppspelnings- och konverteringsservern som du installerar i din dator och där du pekar ut mappen där alla dina filmer finns. När det är klart ansluter du din iPhone till ditt trådlösa hemmanätverk och startar upp klienten Air Video som kommer att hitta din server/dator och ger dig en lista på alla filmer…en ny betafunktion skall göra detta möjligt även via internet (3G) men får man nog avstå från Full HD material då. Full 1080 HD film orsakar dock en hel del ”laddpauser” och gör att det inte går att titta på trots att varken nätverk eller datorn som konverterar har prestandaproblem. Film i divx och 720-format är dock inga problem.

Klienten fungerar fårvånansvärt bra och visar glatt alla format jag slänger på den, stödet för att läsa undertexterna imponerar och kvalitén på film med Retina-displayen och tillhörande ljud är löjligt bra. Precis när man sätter igång kan det ta en stund för filmen att börja…men väl igång och hörlurarna på plats är det mini ”biokänsla” ….popcorn någon ;-)

 

 

Delta i diskussionen En kommentar

  • Ken skriver:

    Riktigt intressant, är inte alltför förvånad över att det inte fungerar i 1080 men annars så är det ju riktigt bra.

Kommentera detta inlägg