Sony Tablet S….design framför allt

Av 28 november, 2011 Android, Surfplattor, Tester

Surfplattor är tydligen en av de saker som skall bli årets julklapp den andra skall tydligen vara en färdig matkasse i all dess former och med allt möjligt innehåll!

Matkassen vet jag inte så mycket om men Sony´s storsatsing Tablet S har jag klämt på :-)

Plattan är unik i sin utforming så Apple lär nog inte stämma Sony för patrentintrång ;-) Med sina 9,4 tum har den en helt egen skärmstorlek jämfört med 10.1 som kan anses vara en marknadsstandard. Att den designats som en vikt tidning är påhittigt men kanske inte så värst praktiskt om man vill hålla plattan på något annat sätt än liggande…. inga tillbehör medföljer i paketet endast laddaren ligger med…plattan känns lätt och tyvärr väldigt plastig.

Skärmen är för övrigt riktigt bra med riktigt bra betrakningsvinklar tack vare IPS valet…vilket ju är extra vettigt att ha på en platta. Väl uppstartat och uppladdat till 50% får jag uppgradera den till version 3.2.1 av Android som är den senaste innan Icecream kommer ut. Sony har för övrigt hittat på en helt egen variant av laddanslutning som känns lite a lá Sony Ericsson på gamla dagar (ni vet den där kontakten som alltid känndes som om man skulle bryta av alltihop) …denna kontakt har skapats med en enda sak i huvudet…en supersnygg dockningsstation.

En skojig funktion är att plattan kan agera som en multifjärr även för andra märken än Sony, den medföljande appen känns dock väldigt obearbetat och man får hoppas att någon utvecklare fixar till detta. Det där med appar i plattan har också sitt alldeles egna problem….skärmens storlek ger upphov till ett kompatibiltetsläge och i en del fall skalningsproblem (nedan bild) som kan ge ett väldigt konstigt resultat beroende på vilken app man befinner sig i. Detta märks inte på vanligt surf med den inbyggda surfappen. Sony har gjort om Market-appen också…jag är inte riktigt säker på om jag gillar det då jag inte kunde se några direkta fördelar med ändringen.

Tablet S är Playstation Certifierad vilket betyder att det kommer att göras utvalda speltitlar tillgängligt till plattan via Sony´s egna APP-kanal…detta är dock inte igång i Sverige och jag kunde ej hitta något datum för det i daxläget (ens om/att det kommer)…vilket i stort sett renderar certifieringen obrukbar tills vidare. Helheten blir en surfplatta med unik design men som inte känns helt klart, skalningsproblemet är irriterande och osäkerheten kring om vi kommer att få ladda ner speltitlar (i Sverige) gör att plattan blir mindre tilltalande….men är man bara ute efter en snygg platta som kan dubbla som multifjärr för runda 4400:- blir den ju perfekt!

Svara