Säkrare WordPress med Wordfence

Av 23 december, 2017Säkerhet, Wordpress

WordPress är idag en av de mest förekommande plattformar för hemsidor och bloggar. Det finns många olika nivåer att börja sin hemsida på, vanliga webhotell, hanterade plattformar  och numera också container baserade (t.ex. Docker). Vad som ingår i just din tjänst framgår av avtalet du har tecknat med din leverantör.

Grundläggande säkerhet

där fokus ligger på tillgänglighet och bredare attacker som påverkar många hos din leverantör som t.ex skydd mot DDOS-attacker ingår. Om du inte valt att hyra säkerheten av någon tjänst eller konsult är det du själv som måste se till att din sida, kod, tillägg och tema är uppdaterade att stå emot nya attacker, injicering av kod och hack!

Precis som ditt hem kan din hemsidas grundläggande säkerhet utökas med funktioner som försvårar intrång. Du kan  säkra upp och övervaka din sida med flera verktyg för att skapa en trygg plats för din besökare att gå till. En bra start är att installera ett tillgägg för att säkra sidan på bred front för att sedan gå ner i detaljnivå om det behövs.

Wordfence minskar attackytan

Wordfence ger ett bra grundskydd redan som gratisversion men behöver du bättre skydd är betalversionen klart vassare för dryga 1000-lappen/år. Börja med att installera Wordfence via Tilläggsmeny/Lägg till nytt…sök efter programmet och välj att aktivera det efter genomförd installation. Beroende på webbhotell kommer du få olika frågor kring konfiguration…ta hjälp av supporten om du behöver det!

När installationen är gjord och alla moduler är aktiverade kan du få en översikt i Dashboarden som också visar uppmärksammar dig om eventuella brister.

 

Hitta brister och övervaka

Med hjälp av Wordfence kan du nu skanna din installation på brister, övervaka och blockera tvivelaktigheter IP-adresser. Du blir också meddelad då det är dags att uppdatera tillägg och WordPress installationen. Kom dock ihåg att en uppdatering kan bryta funktioner som du har på sidan så var noga med att skapa säkerhetskopior.

Svara