Säkra mobilen automatisk

Av 14 augusti, 2011Android, Mobilt, Tester

Dagens smarta mobiler innehåller ofta känslig information som e-post, lösenord, dokument och adresser och portkoder…något som man inte vill dela med sig utav till andra. Större delen av dagens moderna mobiltelefoner har säkerheten avaktiverad från början av kunskaps- eller lathetsskäl…..det är ju trots allt bökigt att hela tiden mata in lösenord fastän man är på jobbet eller hemma.

Företag aktiverar oftast krav på lösenord i den mailpolicy som aktiveras i samband med att man ansluter mobilen till företagets e-post. Då har man möjligheten att fjärrradera en borttappad mobil sålänge den är påslagen. Det är på dessa mobiler som Unlock with Wifi är perfekt att använda.

Det lilla programmet påverkar mobilens låsmekanism genom att avaktivera låset med hjälp av en ”vitlista”  på trådlösa nätverk…så fort mobilen känner av ett trådlöst nätverk du godkännt avaktiveras låset…väldigt smidigt och flexibelt.

Ovan bild visar mönsterlåset som aktiverats på Android, genom att lägga till ditt trådlösa hemma- och jobbnätverk som godkända nätverk  avaktiveras låset helt sålänge den är ansulten till dem. Det går även att aktivera tidsfördröjning för låsningen då kontakten med nätverket är bruten.

Ett helt perfekt program för den som alltid har trådlöst i närheten. Programmet har även ett begränsat stöd för GPS och blåtandsstyrning av samma funktion…detta är dock under utveckling och fungerade ej på min Galaxy S2. För mig var dock just Wifi-funktionen som fick mig att testa och slutligen köpa programmet som helt klart är värt 26:-skr.

 

 

Svara