Säkerhetskopiera till ditt egna moln

Vill du ha 100% kontroll över dina data men ändå använda samma funktioner som de stora aktörerna behöver du vända blicken till Private Cloud. Du behöver då skaffa lagring som stödjer molnliknande funktioner och som passar in i din befintliga infrastruktur. Kombinationen att samla in alla data till en lokal lösning och sedan säkerhetskopiera den till molnet gör att du säkerställer dina data även om det värsta skulle hända.

 

xopero-mgm-clientXopero är en ung leverantör av backuplösningar och har nu slagit ihop sig med bl.annat Qnap för att leverera en konkurrenskraftig backuplösning för den moderna infrastrukturen. För 28 dollar för klienter respektive 175 dollar för servrar per år  och enhet får du en komplett lösning för säkerhetskopiering och en central kontrollfunktion via din Qnap. Det märks att Qnap satsar hårt på företagssegmentet då många utav de senaste nyheterna fokuserar på just centrala funktioner för administration och säkerhetskopiering.

 

Konstigt nog innehåller klienten ingen funktion där man kan söka fram informationen i säkerhetskopian som skall återställas vilket blir ohållbart när en liten fil efterfrågas och man då får återställa en full backup för det vilket känns lite 90-tal. Många funktioner kändes lite oputsade vilket kan hänga ihop med företagets korta historia dock är det en absolut kandidat om man vill ha en central funktion för lokal säkerhetskopiering. 

Svara