Qnap klarar Apple´s Time Machine

Säkerhetskopiering är idag det enda som gör att du inte förlorar dina data om en datorkatastrof skulle inträffa…många tänker på det det först efter att katastrofen inträffat.

Det finns en hel del sätt att säkerhetskopiera på, molntjänster, nasenheter och externa hårddiskar…ovasett vad du väljer för sätt att lagra dina data är det ett program som sköter om säkerhetskopieringen. I Windows heter programmet rätt å slätt Windows Backup och till MAC OSX har man döpt programmet till Time Machine. (som finns som separat hårdvara under namnet Time Capsule)

Har du en Qnap och en MAC kan du enkelt para ihop dem så de helt automatiskt kan säkerhetskopiera dina data och därmed minska risken att förlora data.

Med hjälp av Time Machine tar du säkerhetskopior som ger dig möjlighet att göra en s.k. ”Bare Metal” återställning….det innebär att du kan sticka ut å köpa en ny MAC-dator och med hjälp av säkerhetskopian återställa alla data och inställningar till den tidpunkt då senaste backuppen togs.

Enkelt och smidigt om du vill ha full kontroll på dina egna filer eller/och inte litar på molntjänsterna… ;-)

Delta i diskussionen 4 kommentarer

 • Internetblogg skriver:

  Känns ju riktigt bra det där, kommer inte ihåg om det fungerar lika smidigt på Windows.

  • Daniel LentzDaniel Lentz skriver:

   I tidigare versioner av Windows är det bara att glömma den inbyggda säkerhetskopieringen…med Windows 7 snacklar vi helt andra dimesnioner. Har testat både delvis och ”bare metal” som båda fungerade klockrent på klient. Tyvärr är den inte lika vass på Servernivå…eller snarare en infrastrukturmiljö ställer högre krav helt enkelt ;-)

 • Peter skriver:

  QNAP stödjer inte TimeMachine i Mac OS X Lion. Tydlgen saknas stöd för AFP 2.2, årets modeller av QNAP nasar kommer sannolikt att få ny firmware för detta. Men vi som har föregående årsmodell får helt enkelt finna oss i att TimeMachine inte kommer stödjas i Lion.

Kommentera detta inlägg