Evernote och Remember the milk har till syfte att hjälpa dig att komma ihåg saker till vardags och i arbetslivet. Tjänsterna är fantastiska men inte speciellt integrerade till Microsoft Office som många företag använder så det var med stående ovationer man tog emot beslutet att Microsoft skulle utveckla en iPhone klient för OneNote. I slutet av april 2011  publicerades den på vissa marknader (ej Sverige)

Microsoft OneNote ingår i alla versioner av  Office 2010 förutom Start-versionen. OneNote kan användas lokalt i datorn, i lokala nätverk och via internet. Den senare delen behöver du antingen Sharepoint eller annan kompatibel tjänst, t.ex. Skydrive. (ingår i ett vanligt Live ID)

När du startar första gången frågar OneNote vart du vill lagra dina anteckningar och skapar  en startbok där du bestämt att den skall lagras. Skydrive är absolut smidigast om du inte har en Sharepoint tillhands och vill ha informationen i mobilen.

Tips: OneNote kan ej laddas ner via svenska iTunes än… du måste ha ett konto med tillhörighet i ett land där appen redan är publicerad …USA är ett sådant :-) Googla efter en adress och regga ett nytt konto i iTunes på datorn utan att knyta ett Visa kort till och logga in så kommer OneNote att poppa upp för dig.

OBS! Du kan endast välja bort registrering av Visa-kort i datorklienten, undvik därför att använda iPhone eller iPad när du skapar kontot!

Testa själv…du blir inte besviken :-)

 

Delta i diskussionen 5 kommentarer

Kommentera detta inlägg