Mycket nyheter i Android 4.1.2

Av 19 november, 2012Android, Mobilt

Med versioner 4 tog man i ordentligt och började att ställa krav på utvecklare och leverantörer vilket gör att nästan 30% av alla Androidenheter som finns ute idag kör version 4. Strax över 50% ligger dock kvar på 2.x versionen. Tilläggas skall att det aktiveras  omkring 1,3 miljoner nya enheter om dagen varav ca 70 000 är surfplattor.

Android Version 4.2 ligger runt hörnet men redan nu har man släppt en mindre uppdatering med flera nyheter i sig.

Om du har en Samsung Galaxy S3 är en ny mjukvara på gång som har version 4.1.2 som bas och en uppdaterad TouchWiz version som båda bidrar till att göra mobilen ännu bättre och smart.

De fyra bilderna är skärmdumpar som visar ett helt nytt verktygsfällt , nytt galleri med nya vyalternativ, utökade snabbknappar i notifieringsfönstret och möjligheten att själv modifiera knapparna. En annan nyhet som inte syns i bild är att man kan aktivera funktionsfönster som går igång då man t.ex pluggar in hörlurar eller dockar mobilen.

Märkbart är att man finslipat hel gränssnittet som känns mjuk och snabb i hanteringen och den smått fantastiska batteritiden har inte påverkats alls. Det finns säkert fler saker som ändrats….har du hittat något jag inte nämnt är det bara att kommentera!

Delta i diskussionen 2 kommentarer

  • Internetblogg skriver:

    Hm, verkar som att der sker rätt mycket just nu på Android-fronten. En fråga dock, kommer den nya uppdateringen för Samsung Galaxy S3 att enbart vara för den telefonen eller kommer den förr eller senare till alla?

    • Daniel LentzDaniel Lentz skriver:

      Min gissning är att billigare modeller kommer att exkluderas då de saknar prestanda eller lagringsutrymme. Google och Asus har historisk sett varit vassast på uppdateringar, Samsung är fortfarande för långsamma med sina officiella uppdateringar och med 4.2 runt hörnet vet man inte riktigt vilken version de satsar på.

Kommentera detta inlägg