Microsoft gjorde en ME….igen!

Av 10 januari, 2009Internet, Windows

Microsofts absolut sämsta operativsystem uppföljare någonsin heter Windows Millenium Edition (fråga vilken tekniker som helst). Det gjordes många tabbar både innan och efter släppet vilket gjorde att versionen inte såldes i så värst många exemplar och snabbt glömdes av. Inte långt efter släppet kom Windows XP .

me_vista

Det verkar som om Windows Vista blir en ny Windows ME med tanke på att Windows 7 är på gång. Vista får se sig som en periodsutfyllnad som orsakad mycket frustration och irritation.  Dessvärre är det ju inte självaste Vistan som är boven i dramat utan de program som körs som inte är Vista kompatibla. Windows XP licenser säljs fortfarande som smör i solen och microsoft får hela tiden utöka tiden för försäljnings- och supportstop.

 [youtube]B5D43p4_qcY[/youtube] ….se fler youtube filmer

Släppdatum för Windows 7 är inte satt än men redan nu har man släppt testversioner till drivrutinstillverkare och andra utvecklare för att förhindra förseningar av drivrutiner och tredjepartsapplikationer.  Windows 7 visar redan nu upp otroliga prestandaförbättringar….min testkörning gjordes i en Virtuell maskin med 512MB ram minne tilldelad och det gick riktigt bra…det gör knappt min ordinarie maskin med en Quad Core och 4gb ramminne.

Följ en dedikerad Windows7 blog och här!

Kommentera detta inlägg