MDM skyddar dina mobila data

Våra mobila enheter används i jobb och vardag och utgör därmed en viktig källa för kommunikation och samarbete. Faktum är att försäljningen av plattor är större än PC försäljningen. Ihop med molntjänster  som Facebook, Whatsapp, Office365, Hogia m.m. är det ounvikligt att lagra personliga- och företagsrelaterade data. Det som skrämmer mig är att inte alla har aktiverat ett basskydd som t.ex. lösenord eller biometrisk autentisering innan man kan komma åt mobilens information. För om du tappar eller glömmer din mobil är det fritt fram om inte skyddet är på plats.

 

 

office365-mdm-settings

Om du har Office 365 ingår det verktyg för att centralt se till att alla enheter som ansluts har en lägsta säkerhetsnivå aktiverat.

Funktionen går under namnet MDM – Mobile Device Management och kräver att användaren innan anslutning till företagets kommunikation måste registrera sin enhet i företagsportalen och på så vis tvinga fram aktivering av lösenordsanvändning, kryptering eller andra säkerhetsrelaterade funktioner. MDM stödjer idag Android, iOs och Windows Mobile. För Apple enheter krävs i vanlig ordning ett Push-certifikat som du enkelt skapar i samband med att du startar upp MDM funktionen i portalen.

 

 

Väl ansluten kan du centralt rensa enheten helt eller delvis om olyckan skulle vara framme… för det är sällan man tänker på det innan det faktiskt händer.

Svara