Jobba på distans med iPad (del 2)

Av 14 februari, 2013 april 10th, 2013 Mobila kontoret, Surfplattor

Självklart kommer användningsområdet av hur just din iPad kan användas vara olika och beroende av vad du jobbar med…med det i tanken kan jag passa på att när jag jobbar handlar det om servrar, nätverk, brandväggar och klienter. mycket av det jag gör sköt via webbaserade applikationer, Lync eller Teamviewer och såklart via internet som kan vara GSM, trådlöst och i nödfall via internetdelning mot mobilen.

oavsett vilken e-post server du har kommer iPad att klara den, bäst blir såklart Exchange då ditt konto då förvandlar din iPad till en integrerad enhet i verksamheten och kan hittas och/eller fjärrraderas ifall olyckan skulle vara framme.

Paddan klarar en hel del jobbanslutningar i form av VPN, Remote Desktop,SSH och webb. VPN funktionen medföljer om inte ditt företag kräver någon überspecial variant….övriga funktioner lägger du själv till via AppStore.

På Remote Desktop sidan kör jag iTap RDP, en klient som har mycket extrafunktioner som behövs för vissa servrar….kolla med din admin vad som räcker till. En ganska dyr klient som dock är funktionsrik, din för 95:- .

20130213-003236.jpg

vSSH heter klienten som förvandlar paddan till en fullfjädrad SSH klient…via den kommer man åt system baserade på bl.a. Linux eller Unix…..ett måste om Webbparken består av linuxdistar med Apache. Gratisversionen kanske räcker till, fullversionen kostar 45:-.

20130213-003704.jpg

Om du administrerar servrar på distans har du säkert stött på Royalty TS (windows app) som tillåter dig att skapa profiler för din serverpark som lagras strukturerat i en enkel fil som är lätt att ha med sig…även på en padda. På AppStore hittar du en gratisklient som kan läsa just denna fil vilket som du redan förstått sparar en hel del konfigtid. Om du sedan lägger filen på Skydrive eller liknande minskar du tidsåtgången ytterligare.

20130213-004831.jpg

Små program som gjorts för oss som behöver utföra proffsigt arbete utan att vara på kontoret.

Svara