Halon SPG/VSP – antispam och antivirus när den är som bäst

Halon har tidigare imponerad med sin brandvägg SX101 och efter nästan 2 månaders tester av olika antispam och antivirus  (gratis och avgiftsbelagd) samt lusläsning av användarforum för att ta del av intryck och konfigurationsscenarier kan jag med säkerhet säga att Halon ger mest för pengarna.

halon-screen

Du väljer själv om du vill ha Halon SPG (en liten blå låda) eller Halon VSP – en virtuell maskin som du kan köra via WMWare (ovan bild).

Installationen går på ett par minuter förutsatt att du vet om dina egna ip adresser och mx-record uppgifter….väl färdgikonfigurerad utsattes Halon för mellan 100-150 meddelanden per timma under 14 dagar för att sedan utvärderas. Att lägga till ytterligare domäner, interna servrar, karantäner och användare görs enkelt via Halon´s grymma web 2.0 gränssnitt som bjuder på en å annan “slajd-effekt”. Jämfört med övriga lösningar jag testat var detta den absolut lättaste att komma igång med.

halon-quarantine

Karantänhanteringen (ovan bild ) kan skötas centralt av en person eller av den enskilda mottagaren som då får ett meddelande om att ett meddelande “fastnat” och ombeds att kontrollera meddelandets värde. Just karantänen har putsats till rejält i senaste version (2.1.0.0)

2 skräpbrev släppte VSP´n igenom under testperioden, resterande blockerades av Halon´s Global View som verkar ha grym koll på skräpet. För att vara på den säkra sidan finns det gott om loggar och statistik som ger en totalöversikt. (nedan bild)

halon-view

 Det är lätt att räkna hem SPG´n eller VSP´n …första året  blir dyrt men de kommande åren blir desto billigare (jämfört med en hyrlösning) och med Halons “helhetsavtal” är du garanterad drift och support som jag även denna gång testade för ett antal specialare och fungerade precis som sist ypperligt. 

Produktlänk: http://www.halonsecurity.se/products/spg.php 
TechWorld – http://www.idg.se/2.1085/1.230659/halon-spg-200-satter-stopp-for-spam

Ladda hem WMWare Player och testa själv hur den fungerar…det finns 30 dagars testversioner för nedladdning, du kommer att bli positivt övverraskad!

Svara