Google ger dig trafikinfo

Av 27 juli, 2011Android, Mobilt, Tester

Detta inlägg gäller endast Androidmobiler då ju iPhone aldrig kommer att ha stöd för denna typ av Widgets ;-) Efter senaste uppdateringen av Google Maps i mobilen såg jag en ny Widget som jag inte kunde klura ut utan att leta på nätet. Jag hade tidigare hört talas om att Google skulle få trafikinformation men inte kunde jag ana att den skulle användas så här smidigt :-)

 

Om du är nyfiken på hur lång tid det tar från punkt A till B kan du enklet ta upp trafiktillägget  och knappa in din destination så räknar Google ut tiden det tar att nå destinationen i realtid…statusen meddelas genom 3 olika färger…grön…gul och röd.  Informationen kring vilken rutt som väljs saknas av praktiska skäl men det går fint att aktivera kartan genom att välja aktuell destination! Kom dock ihåg att denna funktion snabbt tömmer batteriet så ha GPS´s avstängd då du inte behöver informationen!

Tyvärr får vi fortfarande vänta på navigationsdelen till Sverige…några släpptider finns ej men vår nordiska granne Danmark har fått fullt stöd för trafik och navigation så det rör sig uppåt iaf :-)