Gratisversionen av Gmail är full av funktioner har du en mobiltelefon som har stöd för s.k. PUSH eller Active Sync kan du ta med dig mailen, kalendern och kontakter. Push-funktionen eliminerar behovet att söka efter nya uppdateringar på servern i intervaller (ex. var 15:e minut)…istället skickas alla nyheter direkt till mobilen när de anländer.

Har du har ett jobbkonto som ligger på en Exchange Server och en gratisversion av Gmail kan du lägga upp båda i din iPhone om du uppgraderat till iOS4 annars måste du bestämma dig för ett av dessa eller avstå från PUSH till förmån för IMAP eller POP. Om du måste välja något av de senare måste du vid start av guiden välja Gmail som av någon anledning inte synkar din adressbok men istället klarar att synkronisera anteckningar….undrar hur de tänkt där??

Gmail-konfiguration påbörjas med att köra igång guiden för ”Microsoft Exchange” (nedan bild) som ligger under ikonen ”inställningar”   och kategorin E-post, kontakter, kalendrar!

Du är igång på ett par minuter…kom dock ihåg att du både skickar och tar emot data vilket på TRE kostar 10:-/MB om du inte har en separat dataplan eller kör via Wifi.

Gmail server: m.google.com (nedan bild)

Har du fler än ett aktivt konto konfiguerard kan du i nya iOS4 välja om du vill se alla inkorgar i en enda lista (unified mailbox) eller hålla dessa separat. (ovan bild)

Så har du inte uppgraderat än kanske detta inlägg gett dig ett skäl att göra det…det är ju trots allt en gratis uppgradering!

Kommentera detta inlägg