Galaxy Note GT-N7000 – en värsting på alla sätt

Note släpptes globalt i början på året och sedan dess har det hänt en hel del…enheten har sålts i över 7 miljoner exemplar och ordet ”Nota” har sett dagens ljus i Sverige. Många inkluderad mig själv har insett mångsidigheten med enheten, skärmens storlek lämpar sig perfekt för spel och media, även e-post och dokumenthantering blir enklare….allt blir liksom mer översiktligt.

Sedan släppet har mobilen fått en hel del uppgraderingar på insidan och mobilen blir bara mer genomtänkt och full av funktioner som inte finns på konkurerande märken. Även om mobilen som många andra har Android så är det Samsungs Touchwiz som ger det lilla extra till e-postklienten, kalendern och kontakterna. Enheten mäter 8cm i bredd och 14,5cm i höjd vilket är stort för en enhandsfattning vilket man löst  i nya ICS 4.x  med en ny typ av ”tangentbord” som väljer sida och på så vis låter tummen nå alla bokstäver.

Samsungs tillämpning av kalender, epost och kontakter hjälper dig att hålla koll på tider och möten ”on the go”. Frånvarohantering (Out of Office)  kan ordnas direkt från mobilen…det enda i Kalender som saknas är möjligheten till kategorifärger och att kunna visa utdelade resurskalendrar (bra för rumsbokning).

Säkerhetsmässigt har mobilen stöd för kryptering av hela eller delar av enhetens data, stöd för Exchange Server policyn finns ”Out of the Box” vilket ger möjligheten att fjärradera mobilen ifall den kommit bort…har du inte Exchange kan du använda (eller kombinera med) Samsung Dive istället  som är ett fullskaligt webbaserat verktyg för att kunna ta över en stulen eller borttappad mobiltelefon.

Programen S Note och S Memo har direkt stöd för att synkas till Google Docs (och Evernote) men kan tyvärr ej läsas online då formatstödet saknas….men det viktiga är ju att du inte tappar din värdefulla anteckningar. Det hela gör att du kommer långt med prisvärda molntjänster som  Google Apps och nya Google Drive utan att binda dig till ”en” mobiltillverkare.

För omkring 4000:- kronor/utan abb blir den din….jag vet att du kommer att gilla den!