Enkel inloggning i Office 365

Det finns ett antal sätt att flytta dina användare till molnet och om du har en befintlig kontodatabas som du vill använda i molnet kan du smidigt synkronisera dina användare till ditt Office 365. Jag förutsätter att du har en nyare Server (2008 eller nyare) med katalogtjänst aktiverad som dina användare använder idag för att logga in på sina datorer och nå central information på utdelade resurser.

 

Noteras bör att detta tillvägagångssätt inte migrerar data utan endast hanterar inloggningsuppgifter, d.v.s. ser till att inloggningsuppgifterna på din egna server matchas med de inloggningsuppgifter i molntjänsten. Kom ihåg att denna process är enkelriktad och att efter att du aktiverat DirSync använder din lokala server´s MMC för att skapa, radera eller ändra en användares egenskaper. När kontot har synkroniserats till molnet kan du aktivera tjänster/licenser till det enligt dina önskemål.

Din server behöver vara väl uppdaterad och ha moduler för Azure Powershell vilket i sin tur kräver Online Services Sign-In Assistant (version 7 eller senare) installerad. Verktyget som knyter ihop din server med Office 365 heter slätt å enkelt DirSync som hämtas och installeras direkt från Office 365 portalen .

När du uppfyllt alla krav är det bara att sätta igång, du bör ha verifierat din domän i molnet innan du börjar.

Ladda ner klienten för synkroniseringen och installera den, starta om servern om det behövs och installera det som behövs för att slutföra installationen av DirSync.

 

 

Steg 1Aktivera synkroniseringen i portalen (nedan bild)

dirsync-6

 

Steg 2 – Ladda ner och installera mjukvaran för synkroniseringen (Punkt 7), ha kontouppgifter för ett lokalt adminkonto och global admin redo. När installationen är klar behöver du endast ange dessa uppgifter för att ansluta, aktivera och slutföra guiden.

dirsync-5

 

 

Steg 3 –  (valfritt) Efter installationen kommer programmen att göra en första synkronisering av dina konton, det kan ta en stund för denna att gå igenom. Efter det synkroniseras till Active Directory var 3:e timma. Detta intervall kan ändras genom att redigera konfigurationsfilen Microsoft.Online.DirSync.Scheduler.exe.config som ligger i samma mapp som DirSync installation från 3:0:0 till 0:15:0 för att få tjänsten att synkronisera var 15:e minut istället (nedan bild)

dirsync-edit-intervall

 

 

Steg 4 – Kontrollera tjänsten med hjälp av Synchronization Service Manager som finns SYNCBUS\Synchronization Service\UI Shell under namnet miisclient.exe

 

dirsync-10

 

Då är du klar…nu kan du smidigt administrera dina konton i AD´t oavsett om det är lokala eller molnbaserade tjänster som skall kommas åt och dina användare behöver endast hålla koll på en inloggning. Och det bästa av allt är att den senaste version av DirSync (har stöd för att synkronisera lösnordsändringar som görs via OWA.

Svara