Asus lilla värsting med extra allt

Av 1 mars, 2014Tester, Windows

Asus tog världen med storm med sin Zenbook-serie, UX31:an satte ribban för materialval och designt…även om den inte var helt felfri. Brister i musplattan och dess drivrutiner var dess största problem…glappande kontakter (speciellt de små) var ett annat. Eftersom jag själv har en hel del UX:ar omkring mig är det inte helt oväntat att man jämför med en ny model.  Jag kan bara säga att det inte märks något på 301:an som ändå får anses vara en efterföljare till UX31-serien.

Modellen jag fått ta hand om en stund heter Asus Zenbook UX301LA-DE002H som väger in på 1,2kg tack vare att man hittar glas och keramik bland materialvalen. Skärmen täcks av härdat Corning® Gorilla® Glass 3 på båda sidor, har touch på ”framsidan” och är superhögupplöst med sina 2560 x 1440. Under huven hittar man  en i7:a, 8GB ram, 2st 256GB SSD diskar som levereras i RAID0 för bästa prestanda, Bang Olufsen ljud och grafiken levereras av Intel® nya  Iris™ HD5100 chipset. Grym rakt igenom, inga kompromisser….och ett klart alternativ till MAC Pro med Retina….ihop med Office365 får du en mobil arbetshäst utan dess like.

Den gamla musplattan är nu utbytt mot en keramisk ytbehandlat sådan som känns fantastiskt len och följer fingret i minsta lilla rörelse. Måtte den bara behålla denna känslan över tiden. Batteritiden utlovas till 8h så jag gissar på att man får ut omkring 5-6 timmar utan problem. Den enda nackdelen jag kan hitta är priset, just denna model är prissatt till 19 990:-, en del av dessa pengar är utan tvekan orsakade av materialval, dubbla 256GB SSD diskar och den högupplösta skärmen…men ändå är priset lite väl högt. Datorn köper du på bl.a. MediaMarkt och senaste Office 2013 kan du hyra här

Svara