Android Recovery on steroids

Av 12 april, 2015Android, Mobilt, Snabbtips

Utvecklingen inom återställning av infrastruktur, mobila system och data har de senaste åren gjort stora framsteg. Virtualisering av hela infrastrukturer med redundans som man för 10 år (i vissa fall 5 år) endast kunde drömma om har blivit standard. Mitt eget hem har idag endast 2 fysiska maskiner som tillsamman driver en bas för ett 10-tal virtuella labbmiljöer, lagring av media, backup och distribution.

 

En del av den miljön är min surfplatta. Behovet att återställa denna dyker upp relativt ofta…och det är där TWRP kommer in. TWRP är en utökad version av Androidsystemets återställningsfunktion.

 

odin-flash-twrpEtt gäng utvecklare har gjort det mycket lätt att säkerhetskopiera och återställa mobila system genom att förbättra den mjukvara som skickas med enheten. Om du vill ha möjligheten till en rejäl plusmeny och snabb återställning kan du börja med att kolla upp om din enhet finns med i listan, ladda ner mjukvaran och sedan använda Odin för att flasha uppdateringen.

Processen tar ett par minuter men det akn ta en stund att hitta rätt filer och versioner. Den tiden får du dock snabbt tillbaka när du återställt din enhet första gången :-) 

Svara