Active Directory i Azure

Av 29 april, 2015Azure, Office 365

Active Directory och DNS är de viktigaste tjänsterna i en infrastruktur.  Felar någon av dessa är dina resurser och tjänster otillgängliga.  Då är det inte så konstigt att man är extra rädd om de servrar som innehar huvudrollerna för respektive tjänster. Att skapa ett redundant infrastruktur på är varken enkel eller billigt och kräver en hel del kunskap så att systemen slår över ordentligt då ett fel uppstår….annars har du bara en massa dyr hårdvara som inte gör sitt jobb.

 

azure-site-to-site-vpn

 

Använder du Azure för servrarna och kommunicerar via en site-to-site vpn är du förberedd för alla katastrofer och får maximal tillgänglighet. Steget är inte långt bort om du redan gjort valet att använda Office365. Att sätta upp dina servrar i Azure gör du med hjälp av färdiga mallar. När du länkat ihop Azure med ditt lokala nätverk administrerar du dem enkelt via RDP.

 

 


azure-aad-syncTillsammans med Windows 10 klienter som släpps innan sommaren kommer Azure och Office365 till sin fulla potential…något jag ser mycket fram emot! Detta kommer att sätta en helt ny nivå för administration för all företagskategorier.

 

 

 

Om du vill köra igång är det enklast att börja med en Azure eller Office365 prenumeration. Behöver du labbmiljö kan du använda Technets 3 timmarslabbar och kunskapen hämtar du in via bl.a. Microsoft MVA.

Svara